Haal je rijbewijs voor de aanhanger

Vroeger mocht iedereen die een autorijbewijs had ook automatisch met een aanhanger rijden. Inmiddels is de wetgeving omtrent het rijden met aanhanger flink verscherpt. Zolang het totale gewicht en laadvermogen van beide voertuigen niet meer is dan 3500 kilogram, mag je met een normaal rijbewijs ermee rijden. Als het echter zwaarder is, dien je daarvoor een aanhangerrijbewijs te hebben. Dit rijbewijs kun je gelukkig zonder al te veel moeite halen bij een goede rijschool als rijschoolwildenberg.nl. In sommige gevallen haal je die zelfs binnen één dag!

Volg een proefles
Er zijn verschillende pakketten beschikbaar bij rijschoolwildenberg.nl wanneer je jouw rijbewijs wilt gaan halen. Het verschil tussen de diverse pakketten zit hem voornamelijk in het aantal lesuren. Voordat je gaat beginnen en een pakket kiest, is het aan te raden om een proefles te volgen Voor slechts 75 euro krijg je een intest van anderhalf uur. Tijdens deze proefles kom je er achter hoe het rijden met een aanhanger precies is en waar je op moet letten. Op basis hiervan krijg je een advies van de instructeur voor een bepaald pakket. En het allermooiste nieuws is misschien nog wel dat je een examengarantie krijgt, wanneer je dit advies opvolgt. Dat betekent dat ieder eventueel herexamen van het CBR helemaal gratis is!

Inhoud lessen
Tijdens het lessen leer je om op een veilige en inzichtelijke manier met de aanhangwagen te rijden. Daarbij komen ook verschillende bijzondere verrichtingen kijken zoals een bocht achteruit, recht achteruit rijden, parkeren en helling trekken. Er zijn pakketten beschikbaar van 3, 6 of 9 uur. Daarbij kun je zelf kiezen wanneer deze lessen plaats vinden. In sommige gevallen is het mogelijk om binnen één dag alle lessen te volgen en direct ook examen te doen.